Live-podd på GIFF

Hej,

vi bloggar ju inte så ofta, men när det händer stora grejer så är det ju bäst att passa på. Onsdagen den 1 februari kommer både jag och Sebastian köra Tveksamt live på Kafe Magasiner under Göteborgs Filmfestival. Kom och lyssna så vi slipper tala till ett tomt rum. Det är så stort att vi till och med spelade in en video för att säga ungefär samma sak som jag skriver nu. Kolla på klippet så jag slipper skriva mer.

Onsdag 1 februari

20:30 på Kafe Magasinet

Tredje Långgatan 9

Göteborg

 

Vi syns då

/Anders

Musikvideo

Hej!

Jag tyckte det var på sin plats att styra upp med en passande musikvideo till veckans PS sista sommaren-podd. Så titta och njut.

Lili och Susie feat. PS sista sommaren

)

 

Ja och hela avsnittet har ni självklart här

 

Mvh/ Sebastian

Nu är det här, Filmarkivet.

Äntligen är Tveksamts eget filmarkiv på plats, det börjar ju faktiskt bli en del filmer vi har snackat oss igenom. På den gamla sajten var det svårt att få överblick över tidigare filmavsnitt men det är nu fixat. Inte nog med att filmarkivet är snyggt, det är lättsökt också. Varför inte söka på alla filmer som Kjell Bergkvist medverkat i eller varför inte bara filmer från 80-talet? Om din favoritskådis är med i en film vi snackat om så ska Filmarkivet kunna leta upp resten av de tveksamma filmer den skådisen också varit med i. Det är helt jäkla fucking underbart.

Men framförallt känns det skönt att äntligen göra det lätt för nya lyssnare att gå igenom gamla avsnitt dom missat eller helt enkelt inte visste att dom fanns. Många poddar är ju aktualitetsdrivna, men vi snackar ju aldrig om aktuell film här i Tveksamt så det känns toppen att kunna ge lite mervärde till våra äldra avsnitt igenom. Om inte annat kan man ju nu gå igenom från start och räkna hur många gånger jag säger “det ska tilläggas också”.

Anders

Det känns lite nytt och annorlunda här va?

Vid det här laget är det väl ganska uppenbart att någon har varit inne och gjort en fasligt tjusig re-design av sidan va?

För så är det faktiskt, tack vare Perke har Tveksamt nu kanske Sveriges snyggaste poddhemsida. Det känns stort, och lite lite läskigt, för det betyder ju att jag och Sebastian måste skärpa oss, lära oss flera olika fält att fylla i information i. Men jag tror vi fixar det!

Vi (jag menare så klart Perke) har även sett till att det finns mer filminfo om varje film vi snackar om, bra om man vill friska upp minnet för filmer man kanske tror sig komma ihåg. Det finns så många nya features att jag säkert har glömt bort mer än hälften, men alla är fantastiska.

Allt är ju fortfarande nytt och fräsch här så det kan saknas lite smågrejer i början. Men vi kommer jobba på det närmaste dagarna och se till att allt blir toppen. Under tiden kan väl ni sprida vår nya sida lite åt oss. Vi vill ju alltid ha mer lyssnare och ny har vi äntligen en sida som är minst lika bra som podden (om man nu kan jämföra ljud och bild).

Puss å kram, och ny hemsida

Anders

quiz

Att stjäla en tjuv, en bättre trailer.

Bland det svåraste som finns att hitta när det gäller äldre filmer, om man bortser från filmen i säg vill säga, så är det att hitta trailers eller teasers. Jag gillar trailers av flera anledningar, man får en känsla av vad det är för typ av film som ska säljas in. Men framförallt så är gamla trailers ganska jävla crazy bananas då många använder ett helt annat filmspråk än vi använder idag.

Nu har vi på Tveksamt kommit på en lösning på problemet, vi gör våra egna trailers. Jag tycker personligen att Sebastian har lyckats ganska bra med att fånga känslan i Att stjäla en tjuv…

 

Tveksamt avslöjande, nästa podd är extra fin fin!

Scorched Heat MashJag och Sebastian har ju kört den här podden ett tag nu. Inte superlänge, men tillräckligt för att vi ska ha betat av några av mina favoritfilmer. Men det har funnits en film som har varit lite svår att motivera att ta med: Scorched Heat.

Den må vara svensk, men hela filmen är på engelska och den är grymt svår att få tag på. Det är också en riktigt actionrökare med en fräsch (såå fräsch) Harald Treutiger i huvudrollen. Jag ska inte gå igenom hela handlingen, men var säker på att hela filmen är fucking amazing.

Svårt läge alltså, bra tveksam film, men inte så svensk. Men då slog det mig, “fan det är ju min och Sebastian:s podd vi får göra va fasiken vi vill!”. Så vi bjöd in en podcastlegend, Samson Wiklund (Retroresan, Svamppod Fyrkant, Skitsnack) och en frågekvistande Perke Jonasson (Tveeeksamt?) på filmkväll och resten är historia. Eller ja det blev en podd i alla fall och den kommer nu på Onsdag.

Alla måste lyssna!

Vad sägs om lite gifar från Naken?

Pierre_ölar_finalOm någon hade missat det så är Pierre ond och elak!

Party_Anders_FinalFinns det något coolare än att halsa från flaskan?

coola_killar_som_jobbar_med_reklam_finalSvaret är nej! Just det alla dom här killarna jobbar med reklam, det är därför det finns en Mumminaffisch på partyt.

tjejsnack_finalTjejer däremot halsar inte från flaskor utan klämmer hellre ihop sig i hörn. Typiskt brudar att inte ta någon plats.

runk_finalOk, har liksom inget att tillägga här.

bögskämt_finalLOL, bögskämt!

Snart är det dags att klä av sig Naken

NAKEN_MASH

Det brukar alltid komma ett lugn över mig när man vet att snart är det banne mig dags för ett nytt Tveksamtavsnitt.

Den här gången ska vi ju avhandla Naken, men det får Sebastian snacka mer om när han postar nästa avsnitt. Under tiden kan ni njuta av veckans filmmash. Den känns naturlig och fri på något sätt.

Här kan man hitta "Strandvaskaren"

 

Strandmash_mash

Ett år efterOndskan valde Håfström att kasta ur sig en ny film. Även denna utspelade sig på en internatskola, men här var det inte arga pojkar som slogs i ring. Utan här handlade det istället om en arg pappa som slogs med lie.

Resultatet blev en film som heter Strandvaskaren, Perke är fortfarande arg eftersom han tycker att varje filmtitel, även ska vara ett riktigt ord. Men jag kan lugna honom här faktiskt. Klicka på ditt namn PERKE!

Vill man följa med oss på onsdag med lite mer i bakfickan än en butterfly-kniv och en halväten dajm så finns Filmen b la att Hyra, köpa och se på t ex dessa ställen:

 -Viaplay-

-Se.nu-

 Och självklart på landets alla BIBLIOTEK

Hörs på onsdag nu, mina små finska pinnar.