På resa genom det undermedvetna....

Att Pillertrillaren är djup och bra visste ni säkert redan, men att regissören Björn Gunnarsson tagit inspiration av självaste David Lynch och gjort en “drömmarnas stad” likt den i Mulholland Drive, överaskade nog inte bara mig.

Det finns tydliga ledtrådar redan tidigt in i filmen att David Lesser (Jakob Eklund) egentligen upplever hela handlingen undermedvetet. -Ja låt oss kalla det en dröm. Första gången jag känner att jag är detta på spåren är scenen när David vaknar upp i sängen efter det att vi följt med på hans första dag.

Kanske kan det vara så att det bara är i drömmarnas värld man glömmer att ta på sig byxorna. Det finns självklart andra tydliga och mindre tydliga ledtrådar till denna värld av undermedvetenhet, men jag, liksom Lynch och Gunnarsson, lämnar det till er att hitta, tolka och uppleva.

Men jag kan ju i alla fall säga det inte är en tillfällighet att huvudkaraktären heter David L.

 

Kommentera gärna.

MVH/

Sebastian